Sandbacka Park Nyhetsbrev 15 - december 2009      

 

På gång i parken

Onsdag 20/1 spelar SAIK - Bollnäs match kl. 19:00 på Göransson Arena. Sandbacka Park i samarbete med Företagarna i Sandviken, Näringslivsenheten och Högskolan i Gävle bjuder in till en helkväll med föreläsningar, information och bandy snack. Mer information kommer på vår hemsida inom kort.

2-dagar kurs i Presentationsteknik   via Learning Center den 18/2.  Går budskapet eller deltagarna hem? Att inför publik tydligt och övertygande kunna presentera en idé eller ett koncept är en kraftfull förmåga. För mer information se ....

25/2 är det AfterWork i Bistro Nova mellan 16-18, varför inte avsluta dagen med en bit mat i goda kollegors sällskap.

Nu börjar uppladdningen inför 2010 års StafettVasa som går av stapeln fredag 5/3. Förra årets Sandbacka Parklag skidade in på tiden 7:07:14 och fick placeringen 496. Är ni redo att anta utmaningen och förbättra resultatet. Är ni intresserade att delta i StafettVasan kontakta Cecilia Book-Partanen, tel: 026-24 17 61, e-post: cecilia.book-partanen@sandviken.se.

Vill du var med och skidträna  - kanske till StafettVasan. Vi kör  varje onsdag  lunch 11.30 samling utanför Hälsocenter (Fiskängsvägen 7). Välkomna!
 

Nytta & Nöje

Ett 40-tal personer medverkade från olika Sandbacka Park företag, associerade företag och kommunledning närSandbacka Park Utveckling den 19/11 bjöd in till Ledarforum. Här fick deltagarna information om vad som är på gång utbildning- och kompetensmässigt, samt information från några av de deltagande företagen. Därefter var det grupparbete för att komma fram till vilka strategiska områden som Sandbacka Park företagen vill att Sandbacka Park Utveckling skall arbeta vidare med. 
Syftet med Ledarforum är att lägga grunden till en gemensam målbild för den fortsatta utveckling av teknikparken, som bör gå hand i hand med företagens strategiska utveckling. Ledar forum planeras att gå av stapeln 1-2 ggr/år och däremellan kommer arbete ske i mindre grupper. Till nästkommande möte kommer även regionala beslutsfattare att inbjudas för att tydliggöra Sandbacka Parks roll på den regionala arenan.

100 procent media nyanställer och det senaste tillskottet är Linus Nordsveen. Linus är uppvuxen i Sandviken och kommer att arbeta som säljare ute på fält. Under de senaste två åren har jag jobbat på Sandvik som logistikarbetare, men att jag nu fått möjligheten att verka inom den bransch jag brinner för gör detta extra spännande. Läs mer om Lins...

Sandbacka Grafiska  är en ny produktionsenhet inom Sandvikens Tryckeri. Här möter du tre trygga tjejer med gedigen erfarenhet inom original och grafisk form. Tack vare att vi jobbar så nära själva tryckeriet (våra steg klapprar friskt på deras tak…) är vi med dig hela vägen fram till färdig trycksak. Våra uppdragsgivare hör till traktens största och minsta, så hos oss kan både du och ditt projekt känna er som hemma. Mer information om Sandbacka Grafiska...

Den 1 januari 2010 går de nuvarande IT-bolagen inom Sandvik, Sandvik Systems Development (SSD) och Sandvik Information Technology (SIT) ihop under ett bolag – Sandvik IT Services. 
Bildandet av det nya bolaget gör att man nu kommer att kunna ta mer av ett helhetsansvar gentemot sina kunder, som återfinns inom Sandviks alla affärsområden. Det nya bolaget rymmer ca 900 medarbetare, varav ca 500 jobbar i Sverige. 
Större delen av både SSD och SIT har sedan tidigare suttit på Sandbacka Park, men i och med bildandet av det nya bolaget görs ytterligare en sammanflyttning. 
De personer som fram tills nu suttit på DC80 på Mossvägen har fått flytta upp till Sandbacka Parks lokaler. Dessutom har personalen som suttit på Sandbacka Park flyttat runt lite för att organisationen, som den ser ut inom det nya bolaget, även ska speglas i hur medarbetarna sitter.

Sandbacka Parks fastighetsförvaltare, Tekniska kontoret arbetar med att ta fram nya riktlinjer för parkeringar och uppföljning av dessa i området Sandbacka Park. Idag finns ett 60-tal platser för besökare och man arbetar för att kunna erbjuda ytterligare besöksparkeringar. Arbetet beräknas klart under januari månad.

 

Sandbacka Park Utveckling vill önska alla en riktigt   GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Cecilia, Elsie-Maria, Irene, Pia och Ulrika