Nyhetsbrev September 2015
För visning i webbläsare klicka här.

På gång

Detta är ett urval av aktiviteter som vänder sig till alla intresserade oavsett om man jobbar på Sandbacka Park eller ej. Information om föranmälan eller andra begränsningar hittar ni via länkarna.

Måndag 14 september - 17 september: HEJ - nu är det dags för ... Prova på Graffiti
Ta chansen och låt din kreativa sida släppa loss i Graffitimålning. Mer information hittar du här. Graffitimålning är en del i HEJ-projektet där Sandbacka Park Utveckling har som syfte att skapa möjligheter för nya möten mellan människor och företag i olika aktiviteter. Här ges chansen till organiserat mingel och tid att träffas.

Torsdag 17 september: HEJ - nu är det dags för ... AFTERWORK på Sandbacka Park
Den 17/9 är det dags igen med organiserat mingel och oplanerade täffar - det är AFTERWORK. Läs mer här.

Torsdag 1 - lördag 3 oktober: Kom och träffa Sandbacka Park på Företagarforum
Sandbacka Park med företag och partners kommer att delta på Företagarforum - regionens största företagsmässa 1-3/10. Ta chansen att besöka oss - se spännande exempel på projekt och nyheter som våra företag utvecklar. Välkommen att besöka oss i vår monter H3. Mer information ....

Måndag 5 - fredag 23 oktober: ÖGONBLICK konstutställning med Katarina Kvist
Utställningen sker i Ljusgången, Sandbacka Park under veckorna 41-43. Läs mer om utställningen här.

Måndag 5 oktober: CoderDojo träff
programmering och teknik för barn och ungdomar mellan 7-17 år. Anmälan öppnar en vecka innan eventet. För anmälan och mer information klicka här.

Onsdag 7 oktober: MEET@SANDBACKA
Forum för att diskutera utvecklingsfrågor och lyfta goda exempel, nätverka. Välkommen att delta, vi håller till på Racine's på Sandbacka Park. Mer information om MEET@SANDBACKA.

Måndag 12 oktober: CoderDojo träff
programmering och teknik för barn och ungdomar mellan 7-17 år. Anmälan öppnar en vecka innan eventet.

Nytta & Nöje

Lena och Anna-Lena på Bistro Nova slutar
Lena Krantz och Anna-Lena Unstad som drivit Bistro Nova sedan januari 2009 gör sin sista dag den 31 oktober på Sandbacka Park. De har fått det spännande uppdraget att bygga upp och driva matserveringen på den snart färdigställda Kanalgården i Sandviken. Sandbacka Park Utveckling vill tacka Lena och Anna-Lena för den tid de funnits på plats och önska dem lycka till med den nya utmaningen.
I och med att Bistro Nova nu slutar kommer Shane och Eva Racine, som idag driver lunchserveringen Racine's på Sandbacka Park, tillfälligt ta över driften.

Från Sandbacka Park och fastighetsägaren Tekniska kontorets sida ser vi för närvarande över verksamheten. Det innebär att utreda vilket utbud och service som ska tillhandahållas, för att på bästa sätt komplettera och höja det samlade serviceutbudet på plats. Läs mer på Sandbacka Park's hemsida.

IT-Forum 11 november - du är välkommen!
För nionde året i rad bjuder FindIT in till en branschdag för IT och industri. I år kan vi presentera framstående talare på områden som IT-säkerhet, processindustriell IT och automation, industri 4.0 och gamification. På talarlistan har vi bland andra Per Hellqvist, Knowit (huvudtalare), Thomas Stetter, Siemens, Mats Björk, Sogeti, och Daniel Rönnow, Högskolan i Gävle.
Utöver två huvudtalare finns det tre olika spår att välja på: Innovationer/ Smarta Fabriken, Framtidens IT-kompetenser och Processindustriell IT och automation.
Vem kan delta? Inbjudan är öppen för alla som har intresse i IT och industri, antalet platser är dock begränsat. Läs mer och anmäl dig här.

CoderDojo uppstart 7 september
Den 7 september var uppstarten av CoderDojo Sandviken för höstterminen. Måndagar mellan 17:30 - 19:30 är satta som ordinarie CoderDojo dag och vi hoppas på att många fler barn och ungdomar kommer för att inspireras och lära sig något nytt. Under hösten kommer också några extra event att göras, mer information om detta kommer senare. CoderDojo Sandviken håller till på Högbovägen 45, Sandbacka Park.
Är du intresserad att bli mentor kontakta då Ida Lundberg, 026 - 24 17 30 eller maila coderdojo.sandviken@gmail.com. För mer information håll koll på www.sandbackapark.com/CoderDojo

ÅF upprepar Ladies Month
ÅF tar ett annorlunda grepp för att rekrytera fler kvinnliga ingenjörer. Under oktober skrivs nya anställningsavtal endast med kvinnor. ÅF som är ett ingenjörs- och konsultföretag med ca 8 000 anställda, har precis som andra teknikföretag, alltför få kvinnliga anställda.
Ladies Month 2014 var framgångsrik och resulterade i att antalet kvinnor som sökte sig till ÅF ökade med 23 procent under året. För att nå målet 30 procent kvinnliga medarbetare på alla nivåer till 2020 genomför ÅF dessutom flera långsiktiga aktiviteter så som nätverksprogram, ledarskapsutbildningar och mentorprogram. Läs mer på ÅF's hemsida.
Nya medarbetare till expanderande företag
Fujitsu i Gävle söker Systemutvecklare Java, Business Intelligence, IT-arkitekter, .Net-utvecklare och Projektledare.
Prevas Gävle Systemutvecklare, Junior projektledare inom produktion och IT,
Erfaren MES-konsult, Projektledning inom produktion och IT.
ProductCare söker Säljare Ergonomi Gävleborg ErgoCare.
Sogeti i Gävle söker Erfarna Projektledare som brinner för IT branschen.
ÅF i Gävle söker Uppdragsledare, konstruktör inom VVS, Erfaren ingenjörer med ledande befattning inom Maskinsäkerhet / EHS, Vassa järnvägskonsulter, Senior El-, Instrument-, Automationsingenjör, Ingenjör inom El, Instrumentering eller Automation och Erfarna installationskonsulter till Dalarna och Gävleborg.
Om du vet någon som inte får nyhetsbrevet, men som vill ha det anmäl dig via länken högst upp på sidan eller maila till info@sandbackapark.com. Om du får detta nyhetsbrev, men gärna avstår - meddela oss då detta på ovanstående adress.
Besöksadress: Spångvägen 10, Sandviken, Postadress: Sandbacka Park, 811 32 Sandviken,
Telefon: 026 - 24 82 08 (vxl), Fax: 026 - 24 82 01, E-post: info@sandbackapark.com