Sandviken Sverige - Sandbacka Park

Mer om Sandviken

Vi finns i hjärtat av Gästrikland med en stark internationell prägel. Många av våra elever har intensiva kontakter med barn i andra länder via internet och den högteknologiska verkstadskoncernen Sandvik AB finns representerad i 130 länder. Det ger oss, 36 800 invånare, ett vitalt och ungt Sandviken.

Sandstränderna vid Storsjön är kilometerlånga, som gjorda för bad, picknick och båtliv under sommaren. På vintern hittar du oss på Göransson Arena, Sveriges största inomhusarena, när Sandvikens AIK spelar bandy. Är vi inte där så spana efter oss i skidspåren i Högbo eller i backarna i Kungsberget, 20 minuter från Sandvikens centrum.

Musik och kultur spelar en stor roll i kommunen. Under sommaren avlöser festivaler och andra musikarrangemang varandra från början av juni till september. Högbo Bruk heter vårt kultur- och rekrationsområde, 5 minuer från sta´n. Den fiskeintresserade känner säkert till Gysinge vid Dalälvens strida forsar. Eller kanske tack vare Naturum och Centrum för Byggnadsvård.

Många exempel på spännande arkitektur kan du se runt om i kommunen tack vare arkitekten Ralph Erskine som kom hit redan på 40-talet. Faktiskt så många att sta´n ibland har kallats Ralphaville.

Spännande kommun, inte sant?
Har du frågor och funderingar, besök www.sandviken.se eller kontakta oss för att få veta mer.

Sandvikens kommun
Telefon växel: 026-24 00 00
E-post: kommun@sandviken.se