Sandbacka Park firar 20 år

Jubileumsveckan 3-7/9 tar med oss på Sandbackas Parks resa - då, nu och i framtiden.
Varje dag under vecka 36 kl. 14:30 hålls samtal med olika teman ur Sandbackas historia och verksamhet. Efter samtalet bjud vi på enklare fika i vinterträdgården -Racine´s Café & Bistro.
Onsdag är det Öppet hus och politikerdebatt - Du kommer väl ... 

Jubileumsluncha med oss
Under hela jubileumsveckan har du möjlighet att få en lunchdate med någon av medarbetarna på Sandbacka Science Park eller Näringslivskontoret. Vi bjuder på lunch hos Restaurang Sandbacka Park - Gefle Gourmetservice och du får komma med dina synpunkter/idéer och få reda på mer om Sandbacka Science Parks verksamhet. Nu finns möjlighet att boka in dig på en lunchdate med någon av våra medarbetare och prata företagande, affärsutveckling, fossilfria samhällen eller digitalisering m.m. Mer information hittar du i vårtKalendarium >> eller i denna PDF >>.

Måndag 3 september: Sandbacka som historisk plats
Ulric Jansson tar med dig på en resa genom Sandvikens och Sandbackas historia. Hur var det på Sandbacka under förra århundradet? Vad har Sandbacka historiskt sett betytt för Sandviken och regionen?
 
Tisdag 4 september: Några av de första företagen
De företag som tidigt var på plats på Sandbacka Park berättar sin historia. Du får träffa Hasse Andersson - 100 Procent Media, Maria Hedin – Sekreterarjouren och Elisabeth Andersson - Hälsocenter
 
Onsdag 5 september: Sandbacka Parks födelse
Du får träffa Svante Nord och Ulrika Malmkvist som berättar om utvecklingen från idé till teknikpark och hur Sandbacka Park kom till. Du träffar även Petter Lundgren som berättar hur hans företag Perceptive Solutions som första hyresgäst fann sitt optimala läge på Sandbacka Park. 
Öppet hus 14:30-17:00. Du kan ta del av några av alla de verksamheter och projekt som drivs på Sandbacka Park. Delta i roliga tävlingar. Jubileumstårta till de första 200!
Sandvikens kommunpolitiker deltar i debatt med fokus på näringsliv och företagande. Vad har politikerna för visioner för företagandet i kommunen? Passa på att få svar på din fråga innan valet! Debatten startar kl. 17:30 i Futurum, Sandbacka Park, Spångvägen 10. Avslutas med mingel.
Besöksparkeringar runt Sandbacka Science Park är under onsdag eftermiddag fria, ingen registrering behövs. Extra platser finns vid Norra grusparkeringen (se kartan).
 
Tors 6 september: Samarbete - en möjlighet för digitalisering och innovation
FindIT är en av de verksamheter som funnits längst på Sandbacka Park – i hela 10 år! Du får träffa Sara Edin, projektledare, som berättar om hur FindIT driver projekt inom industriell IT och hjälper företag med digital utveckling.
 
Fredag 7 september: Unga på parken
Du får ta del av några av alla de satsningar som Sandbacka Park har genomfört mot ungdomar. Bl.a. berättar Fredrik Almerby om projektet Första Steget Företag och två av projektets deltagare berättar om sitt sommarjobb som företagare.